Reteta cataif cu fistic

Printeaza

Reteta cataif cu fistic din: fidea, unt, nuci, fistic, migdale, zahar, scortisoara.

Ingrediente:Reteta_cataif_cu_fistic

  • 300 g fidea
  • 150 g unt topit

Pentru umplutura:

  • 100 g nuci
  • 100 g fistic
  • 125 g migdale
  • 50 g zahar
  • o lingura scortisoara

Pentru sirop:

  • 300 g zahar
  • 200 ml apa
  • apa de flori de portocal

 

Mod de preparare:

Se măruntesc la robot nucile, fisticul, migdalele, scorţişoara şi zahărul. Se adaugă apoi un pic de apă sau apă de flori de portocal care să ajute la legarea amestecului.

Fideaua se pune într-o tavă şi se toarnă peste ea untul topit. Se amestecă uşor şi apoi fideaua se împarte în mai multe bucăţi.

Pe fiecare bucată de fidea se pune o cantitate mică de umplutură, se rulează şi se aşază în tava de copt. Se lasă la cuptor 20 de minute.

Intre timp, se face siropul, din apă, zahăr si apă de flori de portocal si se toarnă peste prăjiturelele răcite. Se lasă de pe o zi pe alta.

Reteta cataif cu fistic

Reteta_cataif_cu_fistic

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • https://www restaurantedelux ro/reteta-cataif-cu-fistic html

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.