Reteta cataif cu fistic
PrinteazaReteta cataif cu fistic din: fidea, unt, nuci, fistic, migdale, zahar, scortisoara.
- 300 g fidea
- 150 g unt topit
Pentru umplutura:
- 100 g nuci
- 100 g fistic
- 125 g migdale
- 50 g zahar
- o lingura scortisoara
Pentru sirop:
- 300 g zahar
- 200 ml apa
- apa de flori de portocal
Mod de preparare:
Se măruntesc la robot nucile, fisticul, migdalele, scorţişoara şi zahărul. Se adaugă apoi un pic de apă sau apă de flori de portocal care să ajute la legarea amestecului.
Fideaua se pune într-o tavă şi se toarnă peste ea untul topit. Se amestecă uşor şi apoi fideaua se împarte în mai multe bucăţi.
Pe fiecare bucată de fidea se pune o cantitate mică de umplutură, se rulează şi se aşază în tava de copt. Se lasă la cuptor 20 de minute.
Intre timp, se face siropul, din apă, zahăr si apă de flori de portocal si se toarnă peste prăjiturelele răcite. Se lasă de pe o zi pe alta.
Reteta cataif cu fistic
Pofta buna!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/reteta-cataif-cu-fistic html