Reteta briose cu legume

Printeaza

Reteta briose cu legume din: faina, ou, branza, telemea, cascaval, lapte, ardei, ceapa, dovlecel, ulei, sare, praf de copt.

Ingrediente:Reteta_briose_cu_legume

  • 125 g făină
  • 1 ou
  • 70 g brânză dulce
  • 70 g telemea
  • 7 g caşcaval
  • 75 g iaurt
  • 30 ml lapte
  • 1 ardei gras mare
  • 1 legătură ceapă verde sau partea verde de la 2 fire subţiri de praz
  • 1 dovlecel
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 linguriţă de sare
  • 1 lingură praf de copt

 

Mod de preparare:

Cureţi ardeiul, dovlecelul şi ceapa. Tai dovlecelul mărunt şi îl înăbuşi la foc mic, în 1 lingură ulei încins, până când scade toată zeama pe care şi-au lăsat-o cubuleţele. Tai mărunt ardeiul şi ceapa.

Baţi oul, adaugi laptele, 2 linguri cu ulei şi iaurtul. Adaugi brânza dulce, telemeaua rasă, caşcavalul tăiat în cubuleţe, sarea şi făina cernută împreună cu praful de copt.

Torni compoziţia omogenă, în forme pentru brioşe, tapetate cu hârtie specială pentru copt. Umpli formele până la jumătate, ca să aibă loc să crească brioşele.

Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp 35 de minute.

Reteta briose cu legume

Reteta_briose_cu_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.