Reteta bors de sfecla dres

Printeaza

Reteta bors de sfecla dres din: sfecla, cartofi, smantana, morcovi, bors, ceapa, patrunjel, leustean, oua, sare, piper.

Ingrediente:Reteta_bors_de_sfecla_dres

  • 1 kg sfeclă roşie
  • 2 cartofi mari
  • 80 g smântână
  • 2-3 morcovi
  • 1 l borş de putină
  • 2 cepe
  • câte 1 legătură pătrunjel şi leuştean
  • 2 ouă
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli legumele şi le cureţi. Tai fideluţă morcovii, ceapa şi sfecla şi le pui la fiert într-un litru de apă rece, cu puţină sare.

Separat, fierbi borşul şi îndepărtezi spuma care se formează.

După ce sfecla s-a înmuiat, pui cartofii tăiaţi felii, apoi borşul fierbinte, sare şi piper după gust. Continui fierberea pentru &0 de minute, la foc mic.

Baţi ouăle cu smântână şi puţină sare. Dregi ciorba cu ouăle şi smântână, în prealabil bătute împreună cu un polonic de supă şi puţină sare. Le torni în fir subţire în ciorbă, amestecând uşor.

Speli leuşteanul şi pătrunjelul, le tai fin şi le presari deasupra porţiilor, cu puţin timp înainte de a consuma porţiile de ciorbă, pentru a-şi păstra vitaminele.

Reteta bors de sfecla dres

Reteta_bors_de_sfecla_dres

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.