Reteta ardei umpluti

Printeaza

Reteta ardei umpluti

Ardei umpluti din: ardei, vanata, rosii, busuioc, carne tocata, orez, telemea, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 ardei grasi (rosii)

Ingrediente umplutura:1 vanata, 1 ceapa, 150 g rosii, 1 legatura busuioc, 250 g carne tocata, 150 g orez fiert (50 g crud), 100 g branza telemea, sare, piper.

Ingrediente sos:1 cutie (285 g) rosii decojite, 100 ml suc de rosii, 100 g masline verzi umplute.

 

Mod de preparare:

Se taie capacelele la ardei, se curata de nervuri si seminte, se spala si se lasa sa se scurga.

Vanata spalata se taie cubulete, la fel si rosiile, dupa ce li s-au indepartat semintele (prin apasare).

Se spala busuiocul, se zvanta si se toaca marunt. Se pune carnea la prajit intr-o tigaie fara grasime, apoi se adauga vanata si ceapa taiata marunt.

Se ia tigaia de pe foc si se adauga rosiile, orezul, branza taiata bucatele si busuiocul tocat.

Se umplu ardeii cu compozitia astfel preparata si se asaza intr-o cratita in care s-au pus la incalzit rosiile decojite impreuna cu sucul.

Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba 30 de minute la foc potrivit.

Se scot ardeii, se gusta sosul de sare si piper si se incorporeaza maslinele.

Ardeii umpluti se servesc cu sosul de rosii cu masline si eventual cu o garnitura de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.