Reteta ardei umpluti cu ciuperci

Printeaza

Reteta ardei umpluti cu ciuperci din: ceapa, ciuperci, ulei, patrunjel, chifla, lapte, orez, sare, ou, ardei, branza, cimbru, piper.

Ingrediente:Reteta_ardei_umpluti_cu_ciuperci

  • 1 ceapă
  • 200 g ciuperci
  • 4 linguri de ulei
  • 1 mănă de pătrunjel
  • 1 chiflă
  • 100 ml lapte
  • 200 g orez
  • 1 ou
  • sare
  • 4 ardei graşi
  • 100 g brânză tare
  • cimbru
  • piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Se pune la fiert orezul intr-un vas cu apă sărată. Ceapa se curăţă, se spală şi se taie julienne. Ciupercile se spală şi se taie feliuţe.

Intr-o tigaie, se incălzeşte puţin ulei şi se călesc ceapa şi ciupercile, câteva minute. Pătrunjelul se taie şi el cât mai mărunt. După ce a fiert orezul, se scurge de apă şi se lasă la tăcit.

Chifla se taie în pătrăţele cât mai mici, se pune într-un castron, se stropeşte cu cei 100 ml de lapte şi se lasă la inmuiat. Se adaugă apoi peste pâine ciupercile, pătrunjelul, oul bătut şi orezul bine scurs.

Se pun sare şi piper, după gust. Se preîncălzeşte cuptorul. Ardeii se taie pe lungime şi se curăţă de seminţe. Brânza se dă pe răzătoarea mare şi se umplu jumătăţile de ardei cu amestecul de ciuperci, adăugându-se deasupra brânza.

Intr-un vas rezistent la cuptor (de yena ar fi cel mai potrit) şi uns cu ulei, se aşază ardeii umpluţi, unul lângă altul. Se dă vasul la cuptor şi ardeii se servesc după 20 de minute, garnisiţi cu cimbru.

Reteta ardei umpluti cu ciuperci

Reteta_ardei_umpluti_cu_ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.