Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie

Printeaza

O reteta de ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie din: sofran, faina, sare de mare, oua, galbenusuri, ulei de masline, usturoi, frunze de spanac, unt, nucsoara, branza ricotta, parmezan, mugurid e pin, zeama de lamaie, unt, smantana, salvie si parmezan.

Ingrediente:Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie

Aluat de paste:

  • câteva fire de şofran
  • 1 lingură de apă fiartă
  • 550 g de făină italiană
  • 1/4 de linguriţă de sare de mare fină
  • 4 ouă medii şi 6 gălbenuşuri
  • 2 linguri de ulei de măsline

Umplutură:

  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi, curăţaţi şi tocaţi mărunt
  • 500 g de frunze de spanac
  • 15 g de unt
  • 1/4 de linguriţă de nucşoară proaspăt măcinată
  • sare de mare şi piper negru
  • 150 g de brânză ricotta
  • 75 g de parmezan proaspăt ras
  • 75 g de muguri de pin, prăjiţi uşor
  • zeamă de lămâie după gust
  • 1 ou bătut, pentru uns

Unt de salvie:

  • 75 g de unt nesărat, tăiat cubuleţe
  • 2 linguri de smântână
  • 6 fire de salvie

Pentru ornat:

  • parmezan

 

Mod de preparare:

Pentru paste, sfărâmaţi uşor şofranul într-un bol, turnaţi apa fiartă şi lăsaţi-l la infuzat până când se răceşte. Puneţi restul ingredientelor într-un mixer, adăugaţi apa cu şofran şi amestecaţi până obţineţi o compoziţie neomogenă. Puneţi aluatul într-un bol şi formaţi o minge cu mâinile. Daţi-l prin făină, pe o suprafaţă curată, şi frământaţi-l până când se omogenizează.

Aluatul trebuie să fie moale, dar nu lipicios; dacă vi se pare prea umed, mai frământaţi-l cu puţină făină. împachetaţi-l în folie alimentară şi lăsaţi-l să se răcească 30 de minute.

Pentru a prepara umplutura, încingeţi uleiul de măsline într-o tigaie mare şi rumeniţi uşor usturoiul. Adăugaţi spanacul şi lăsaţi-l 2-3 minute, până scade zeama. Măriţi uşor flacăra şi adăugaţi untul, nucşoara, sarea şi piperul. Scurgeţi spanacul şi tocaţi-l mare. Intr-un bol încăpător, bateţi ricotta, parmezanul şi mugurii de pin prăjiţi. Adăugaţi spanacul şi un strop de zeamă de lămâie.

Apoi acoperiţi-l şi lăsaţi-l la răcit cel puţin 30 de minute. Tăiaţi aluatul în 8 bucăţi şi rulaţi- lîn mingi. Cu ajutorul unei maşini de făcut paste, transformaţi fiecare minge într-o foaie lungă, cu dimensiunea de aproximativ 80 x 13 cm, rulând-o în mod repetat şi îngustând-o tot mai mult, până când ajungeţi la cea mai subţire formă posibilă. Acoperiţi foaia de aluat cu un prosop de bucătărie umed. Formati pastele ravioli.

Pentru pregătirea untului de salvie, topiţi untul într-o tigaie şi încingeţi-l până când începe să se rumenească. Luaţi tigaia de pe foc şi lăsaţi-o să stea 1 minut, apoi strecuraţi-l printr-o sită fină într-o altă tigaie curată. încingeţi-l la foc mic, apoi amestecaţi-l cu smântână şi cu salvia.

Puneţi la fiert o oală mare cu apă sărată, adăugaţi pastele ravioli şi lăsaţi-le să fiarbă 2-3 minute. Scurgeţi-le bine şi amestecaţi-le cu untul de salvie. Radeţi deasupra puţin parmezan şi serviţi imediat.

Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie

Ravioli cu spanac, ricotta si muguri de pin, cu unt de salvie

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.