Ravioli milaneze

Printeaza

Ravioli milaneze din: carne de porc, usturoi, ceapa verde, parmezan, pasta de tomate, unt, frunze de patrunjel, marar, hasmatui, nucsoara, piper, sare, faina de grau, oua.

Ingrediente:Ravioli_milaneze

  • 400 g carne de porc tocata
  • 2 catei usturoi
  • un fir de ceapa verde
  • 2 linguri parmezan
  • 250 g pasta de tomate
  • 25 g unt
  • 1,5 l – zeama in care a fiert carnea
  • o legatura frunze de patrunjel, marar, hasmatui
  • un varf de lingurita nucsoara rasa
  • piper negru macinat
  • un varf de lingurita de sare

pentru aluat:

  • 500 g faina de grau
  • 2 oua
  • 4 linguri apa calda

 

Mod de preparare:

Se framanta un aluat din ingredientele indicate, se acopera cu un prosop si se lasa de 20 de minute. Carnea tocate se amesteca cu ceapa taiata marunt, cu usturoi si cu verdeata, se drege cu sare, piper, nucsoara si o parte din cascaval. Totul se amesteca bine si se prajeste in ulei, amestecand.

Se intinde o foaie subtire de aluat, se imparte in doua parti egale, pe una dintre ele se pune cate jumatate de lingura de umplutura la intervalul de 2 cm. Aluatul se inmoaie cu apa, umpltura se acopera cu cealta jumatate foaie. Se preseaza aluatul aluatul in jurul umpluturii si din aceasta margine se decupeaza patratele cu un cutit cu zimti.

In zeama clocotita se pun ravioli si se fierb la foc mic. Cand se ridica suprafata, se scot cu spumiera si se pun pe un platou. Peste ravioli se presara cascavalul ras care a mai ramas si se toarna sosul de tomate.

Ravioli milaneze

Ravioli_milaneze

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.