Ravioli cu sfeclă roşie in sos de unt şi seminţe de mac
PrinteazaO reteta de ravioli cu sfecla rosie in sos de unt si seminte de mac din: faina alba, oua, sare, sfecla rosie, parmezan, ou, sare, piper, unt, pesmet si seminte de mac.
pentru aluat:
- 500 g faină albă
- 5 ouă
- 1 praf de sare
pentru umplutură:
- 500 g sfeclă roşie
- 3 linguri parmezan ras
- 1 ou
- sare şi piper
pentru sos:
- 100 g unt
- 2 linguri pesmet
- 1 lingură seminţe de mac
- 1 lingură parmezan ras
Mod de preparare:
Frământă faina cu ouăle şi puţină sare până când obţii un aluat neted şi omogen. Pune-1 să se odihnească în frigider până când îl vei folosi.
Fierbe sfecla în multă apă clocotită. Curăţ-o, taie-o cu- buleţe şi paseaz-o (manual sau în blender). Adaugă parmezanul ras, sare şi piper, după gust, 1 ou şi amestecă foarte bine.
Intinde o foaie de aluat nu prea subţire şi decupează din ea cercuri cu ajutorul unei forme. Pune în mijlocul fiecărui cerc de aluat puţină umplutură, pliază-le şi lipeşte-le bine marginile, apoi procedează ca în imagine.
Pune ravioli în apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i circa 2 minute. Topeşte untul într-o tigaie şi pune în el raviolii scurşi bine de apă. Căleşte-i puţin şi adaugă pesmetul. Serveşte ravioli presăraţi cu seminţe de mac şi parmezan ras.
Ravioli cu sfeclă roşie în sos de unt şi seminţe de mac
Poftă bună!
Incoming search terms:
- https://www restaurantedelux ro/ravioli-cu-sfecla-rosie-n-sos-de-unt-si-seminte-de-mac html