Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac

Printeaza

O reteta de ravioli cu pere, pecorino si seminte de mac din: faina alba, oua, ulei de masline extravirgin, sare, ricotta, para, parmezan, galbenusuri, pecorino, unt si seminte de mac. Există mai multe tipuri de brânză pecorino. Cele mai cunoscute sunt pecorino romano, pecorino sardo (fabricată în Sardinia), peco­rino toscano (fabricată în Toscana), numită şi cacio. Cea mai cunoscută este pecorino romano, care este comercializată în diverse stadii de maturare.

Ingrediente:Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac

pentru aluat:

  • 500 g faină albă
  • 5 ouă
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 1 praf de sare

pentru umplutură:

  • 500 g ricotta
  • 1 pară
  • 100 g parmezan ras
  • 2 gălbenuşuri

pentru asezonare:

  • 300 g pecorino (sau parmezan) semiuscat
  • 150 g unt
  • 1 pară
  • seminţe de mac

 

Mod de preparare:

Taie para în bastonaşe subţiri, pune-le într-un castron şi adaugă ricot­ta. Pune gălbenuşurile şi parmezanul ras şi amestecă bine. Prepară aluatul: pune ouăle într-un castron şi bate-le cu telul, adaugă uleiul, un praf de sare şi toarnă faina treptat.

La început, amestecă ingredientele cu telul sau cu o furculiţă, apoi, când compoziţia s-a îngroşat, frământă cu mâna, adăugând faină până când obţii un aluat omogen.

Intinde o foaie de aluat, de­cupează din ea discuri cu diametrul de 10 cm, pune câte puţină umplutură în mij­locul fiecăruia, pliază-le în formă de semilu­nă şi lipeşte-le marginile.

Fierbe ravioli în apă clocotită cu un praf de sare, scurge-le şi pune-le pe un pla­tou. Asezonează cu bastonaşe de pecorino sau parmezan, feliuţe de pară şi unt topit, cald. Presară seminţe de mac.

Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac

Ravioli cu pere, pecorino şi seminţe de mac

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.