Ravioli cu fazan şi trufe negre

Printeaza

O reteta de ravioli cu fazan si trufe negre din: faina alba, oua, spanac, fazan, pulpa de vitel, ceapa, usturoi, foi de dafin, cuisoare, ulei de masline extravirgin, scortisoara, cimbru, legume, vin rosu, sare, piper, praz, trufe negre, unt si parmezan.

Ingrediente:Ravioli cu fazan şi trufe negre

pentru aluat:

  • 400 g faină albă
  • 2 ouă
  • 50 g spanac

pentru umplutură:

  • 1 fazan
  • 200 g pulpă de viţel
  • cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 foi de dafin
  • 5 cuişoare
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 300 g pâine veche (bucată întreagă)
  • 1/2 linguriţă scorţişoară nemă­cinată
  • 1/2 linguriţă cimbru

pentru asezonare:

  • 150 g legume tăiate cuburi (ţelină rădăcină, morcovi, ceapă)
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1/2 pahar vin roşu
  • sare şi piper

pentru decor:

  • 1 fir de praz
  • 4 linguri ulei pentru prăjit
  • 100 g trufe negre
  • 1 linguriţă unt
  • linguri parmezan ras

 

Mod de preparare:

Spală bine spanacul, opăreşte-1 câteva minute în apă clocotită cu sare, scurge-l, apoi pasează-1. Frământă un aluat din făină, ouă şi pasta de spanac.

Dezosează fazanul (păstrează însă oase­le) şi înăbuşă carnea într-o tigaie cu o lingu­ră de ulei, cu ceapa tăiată julien, usturoiul şi cimbrul. Adaugă carnea de viţel tăiată cuburi, puţină apă şi mirodeniile, şi fierbe-le acoperit 4 ore, la foc mic, punând din când în când câte puţină apă. Adaugă pâinea trecută prin maşina de tocat carne.

Oasele păstrate prăjeşte-le în ulei, într-o cratiţă, împreună cu legumele tocate. Stinge cu vinul şi fierbe până când acesta se evaporă. Toarnă apă peste ingredientele din cratiţă, cât să le acopere, pune sare şi piper, după gust, şi fierbe până când lichidul se reduce la un sfert din cantitatea iniţială. Scoate oasele şi trece compoziţia printr-o sită.

Taie prazul în fâşiuţe foarte subţiri, opăreşte-1 şi prăjeşte-1 la foc foarte mic. Intinde o foaie subţire de aluat, pune de-a lungul unei margini grămăjoare din um­plutura de carne de circa 10 g fiecare şi pliază foaia peste umplutură, pe lungime. Taie ravioli cu o formă şi fierbe-i într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare.

Scurge-i şi căleşte-i într-o tigaie cu 1 linguriţă de unt şi parmezan ras, apoi toar­nă peste ei sosul de legume. Aşază pastele pe un platou, presară-le cu feliuţe de trufe şi aranjează pe mijlocul lor prazul.

Ravioli cu fazan şi trufe negre

Ravioli cu fazan şi trufe negre

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.