Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline

Printeaza

O reteta delicioasa de Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline din: faina alba, faina integrala, oua, galbenusuri, broccoli, ulei de masline, ardei iute, sare, piper, creveti, rosii, unt, usturoi, masline negre si foi de dafin.

Ingrediente:Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline

pentru aluat:

  • 600 g faină albă
  • 400 g faină integrală
  • 6 ouă
  • 7 gălbenuşuri

pentru umplutură:

  • 600 g broccoli
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 ardei iute
  • sare şi piper

pentru asezonare:

  • 20 creveţi
  • 4 roşii
  • 1 linguriţă unt
  • 1 căţel de usturoi
  • 50 g măsline negre fără sâmburi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 foi de dafin
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Desfa broccoli bucheţele şi fierbe-le al dente în apă cu sare 5 minute. Scurge-le şi răceşte-le în apă rece cu gheaţă. Scurse, pasează-le într-un blender cu sare, piper, după gust, ardeiul iute şi uleiul. Păstrezi câteva bucheţele pentru decor.

Prepară aluatul frământând cele două tipuri de faină cu ouăle şi gălbenuşurile. împarte aluatul şi întinde două foi subţiri: pe prima pune grămăjoare din umplutura de broccoli, la distanţe egale, apoi, cu ajutorul unei pensule, unge foaia cu apă. Pune deasupra cea de-a doua foaie de aluat, lipeşte foile apăsând printre grămăjoa­rele de broccoli şi taie ravioli cu o rotiţă.

Curăţă, eviscerează şi decortichează creveţii. Fierbe ca­rapacea creveţilor în 250 ml de apă cu un praf de sare şi cu 1-2 foi de dafin, pentru a obţine o supă de crustacee.

Taie creveţii bucăţele şi căleşte-i în ulei împreună cu usturoiul, roşiile curăţate de seminţe şi tăiate cuburi mari şi măslinele fără sâmburi. Toarnă supa de crustacee trecută prin sită şi ia tigaia de pe foc.

Pune ravioli într-o oală cu apă clocotită cu un praf de sare şi fierbe-i circa 5 minute, scurge-i şi pune-i în sosul de creveţi, adăugând unt cât o .nucă. Fierbe-i până când obţii un sos subţire, cremos.

Ravioli cu brocoli, creveţi si măsline

Ravioli cu broccoli, creveţi si măsline

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.