Ravioli cu crab, busuioc si ghimbir

Printeaza

O reteta de ravioli cu crab, busuioc si ghimbir din: faina, faina alba, sare, piper, carne de crab, albusuri, busuioc, coriandru, ardei iute, usturoi, ghimbir, ulei de susan, busuioc si legume inabusite.

Ingrediente:Ravioli cu crab, busuioc si ghimbir

pentru paste:

  • 180 g faina tip 00
  • 125 g faina alba, plus un pic pentru presarat
  • sare si piper negru

pentru umplutura:

  • 850 g carne de crab din conserva
  • 2 albusuri
  • 4 linguri busuioc proaspat, tocat
  • 4 linguri coriandru proaspat, tocat
  • 1 ardei iute rosu mare, curatat de seminte si taiat bucati mari
  • 2 lingurite usturoi, taiat fin
  • 2 linguri ghimbir, ras

pentru ornare:

  • ulei de susan si crengute de busuioc

garnitura:

  • legume inabusite

 

Mod de preparare:

Pentru paste se cerne faina cu un varf de sare intr-un castron. Se face o gaura in mijloc, se toar­na 175 ml de apa si se amesteca, obtinandu-se un aluat consistent, care nu se lipeste. Se mai adauga o lingura de apa daca aluatul este prea tare sau o lingura de faina daca este prea moale.

Se framanta aluatul 3-4 minute pana cand devine elastic, apoi se acopera cu folie de plastic si se lasa sa se odihneasca cel putin 30 de minute. Intre timp se pune carnea de crab intr-o sita si se lasa sa se scurga.

Se transfera apoi carnea intr-un castron, se adauga albusurile, busuiocul, coriandrul, ardeiul iute, usturoiul si ghimbirul si se amesteca bine. Se pune sare si piper dupa gust si se lasa deoparte.

Se imparte aluatul in 8 parti egale si apoi se ruleaza fiecare bucata in forma de baston. Se fixeaza masina de facut taitei la grosimea cea mai mare si se trece prin ea un baston de aluat. Se indoaie aluatul in doua, se presara faina ca sa nu se lipeasca si se trece din nou prin masina. Se indoaie aluatul, se presara faina si se mai trece prin masina, apoi se lasa deoparte. Se repeta operatia si cu celelalte bucati de aluat.

Se fixeaza masina de facut paste la urmatoarea grosime si se trece fiecare fasie de aluat, apoi la grosimea mai mica si se trece fiecare bucata de aluat din nou prin masina.

Se continua la grosimi din ce in ce mai mici, pana la treapta 5 sau 6 – aluatul trebuie sa fie foarte subtire, dar nu transparent. Se pune o cratita mare cu apa la fiert.

Se foloseste o forma de decupat fursecuri serata rotunda pentru a taia cercuri de aluat. Se pun 1-2 linguri pline cu umplutura in centrul fiecarui cerc de aluat, se umezesc marginile cu apa, iar deasupra se asaza alt cerc de aluat.

Se apasa bine marginile pentru ca umplutura sa nu iasa si pentru a subtia cele doua straturi de aluat. Ca varianta, se pot decupa si umple pastele ravioli direct in tavite speciale pentru ravioli, conform instructiunilor producatorului.

Se scufunda placintelele pe rand in apa clocotita si se fierb 3 minute, apoi se scurg intr-o strecura­toare si se tin la cald. Se aranjeaza pe farfurii, se stropesc cu putin ulei de susan si se presara busuioc verde. Se servesc cu legume sote, de exemplu cu morcovi si praz taiati fasii subtiri.

Ravioli cu crab, busuioc si ghimbir

Ravioli cu crab, busuioc si ghimbir

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.