Ratatouille cu pui

Printeaza

O reteta absolut delicioasa de ratatouille cu pui din: pui, ceapa alba, ardei gras, dovlecel, vanata, uleid e masline, usturoi, vin alb, sare si piper.

Ingrediente:Ratatouille cu pui

  • un pui, împărţit în 10-12 bucăţi
  • 1 ceapă albă şi 1 ceapă roşie mare
  • 2 ardei graşi
  • 400 g roşii
  • 1 dovlecel
  • 1 vânătă mică
  • 6 linguri ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/4 1 vin alb
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se taie ceapa albă cu- buleţe. Se curăţă rondele ceapa roşie. Se spală, se curăţă şi se taie ardeii în jumătăţi egale, apoi se îndepărtează toate nervurile albe din interior şi se taie fâşii subţiri.

Roşiile se opăresc timp de câteva secunde, pentru a fi apoi decojite, şi se taie sferturi. Se spală şi se taie sferturi dovlecelul şi vânata. Se preîncălzeşte cuptorul la semnul 175’C. Se spală bine bucăţile de pui, se usucă pe un şerveţel, apoi se freacă fiecare bucată cu sare şi piper.

Se încing 2 linguri de ulei într-o tavă mare de copt şi se frige puiul pe toate*păr- ţile. Se adaugă legumele. Se curăţă usturoiul şi se unge tava cu el. Se asezonează cu sare şi pi­per şi se stropeşte cu restul de ulei. Se coace la cuptor 45 min, adăugând vinul.

Ratatouille cu pui

Ratatouille_cu_pui

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.