Rata umpluta cu garnitura de sote de bureti si varza rosie cu costita

Printeaza

 Rata umpluta cu garnitura de sote de bureti si varza rosie cu costita

Ingrediente:Rata umpluta cu garnitura de sote de bureti si varza rosie cu costita

  • 1 raţă de 1,750 kg
  • 300 g carne de porc
  • 2 ouă
  • sare
  • piper
  • 2 cepe
  • 150 g costiţă afumată
  • 400 g cartofi
  • 800 g varză roşie
  • 3 mere
  • 300 g bureţi
  • 150 g gră­sime
  • puţin zahăr

 

Mod de preparare:

Se prepară raţa pentru umplut. Cartofii se taie cuburi mici şi se prăjesc in grăsime, carnea de porc se dă prin maşina de tocat, se amestecă cu ceapa tocată ,sare, piper, 2 ouă crude şi cartofi prăjiţi.

Cu această tocătură se umple interiorul raţei şi se frige înăbuşită la cuptor cu grăsime şi puţină apă. Cînd este gata se scoate raţa şi in tavă se face sosul obişnuit.

Se scoate tocătura întreagă, se aşază pe platou. Raţa tranşată (tăiată) se pune peste tocătură, se garniseşte cu bureţi sotaţi şi cu varză .

Sosul se serveşte la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.