Rata cu sos picant

Printeaza

Rata cu sos picant din: rata zahar, unt, cartofi, oua, faina, sos, zarzavat, vin, cuisoare, pere, crutoane, sare, piper.

Ingrediente:Rata cu sos picant

  • 1 raţă de 1,750 kg
  • sare
  • piper
  • 40 g zahăr
  • 50 g jeleu de coacăze
  • 150 g unt
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă
  • 1 lingură cu făină
  • 2 linguri cu sos brun
  • 1/3 l supă
  • 100 g zarzavat
  • 1 pahar cu vin roşu
  • 4 cuişoare
  • 6 pere
  • 12 crutoane

 

Mod de preparare:

Pregătiţi raţa obişnuit ca pentru orice friptură. Puneţi-i apoi sare, piper, 40 g unt, zarzavatul tăiat şi puţină apă.

Fierbeţi-o 15 minute. Când raţa este frumos rumenită pe toate feţele, puneţi-o în alt vas. Sosul strecuraţi-l, puneţi-i vin roşu.

Intre timp curăţaţi perele, îndepărtaţi-le căsuţa cu sâmburi, tăiaţi-le în jumătăţi şi fierbeţi-le în puţină apă.

Dacă perele sunt din soiul pergamute, puneţi-le într-o tavă unsă cu unt, presăraţi-le cu zahăr şi daţi-le la cuptor pentru 10-15 minute. Infigeţi cuişoarele în pere.

Tranşaţi friptura de raţă, puneţi-o pe platou, garnisiţi-o cu cartofi şi perele pe crutoane. In locul din care au fost scoase seminţele puneţi jeleu de coacăze.

Aduceţi preparatul la masă pe platou decorat şi stropit cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.