Rata in sos de mere

Printeaza

Rata in sos de mere din: mere, cidru, supa de pasare, miere, piept de rata, cartofi, unt si sare.

Ingrediente:

  • 4 mere
  • 400 ml cidru
  • 400 ml supă de pasăre
  • 2 linguri miere
  • 4 piepți de rață
  • 8 cartofi
  • 100 g unt
  • sare

 

Mod de preparare:

Se decojesc merele, se cu­­ră­­ță de cotoare și se înfășoară în fo­lie de aluminiu. Se coc 30 min. în cuptorul încins la 180 °C. Apoi se așază într-o cratiță și se acoperă cu cidru și supă de pasăre. Se dă în clocot, până ia naștere un piureu. Apoi se reduce focul și se lasă să se îngroașe sosul, amestecând în­con­tinuu. În fi­nal, se potri­veș­te de gust cu miere și sare.

Se sărează piepții de rață; se crestează pielea în mai multe locuri cu un cuțit ascuțit. Se încinge o tigaie fără grăsime și se așază piepții cu partea cu pielea în jos. Se prăjesc 4 min.  la foc iute, apoi se reduce focul și se mai prăjesc 6 min. Apoi se întorc și se mai prăjesc 6 min. și pe partea cealaltă. Se întorc din nou pe partea cu pielea și se prăjesc crocant în grăsimea rezultată prin topire.

Se scot piepții din tigaie și se lasă să se odihnească pe un to­cător de lemn Se taie felii trans­versale; se servesc cu spa­nac proaspăt și sosul de me­re cald, eventual și cu piure de cartofi.

Rata in sos de mere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.