Rata salbatica marinata cu arpagic si ciuperci cu garnitura de galuste de cartofi cu pesmet

Printeaza

 Rata salbatica marinata cu arpagic si ciuperci cu garnitura de galuste de cartofi cu pesmet

Ingrediente:Rata salbatica marinata cu arpagic si ciuperci cu garnitura de galuste de cartofi cu pesmet

  • 2 raţe a 800 g
  • 300 g arpagic
  • 100 g zarzavat
  • 150 g ulei
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă
  • 2 linguri făina
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • pesmet
  • 1 pahar vin
  • 250 g ciuperci
  • 1 lingură bulion
  • 1/21 supă

 

Mod de preparare:

După ce raţele au stat în marinată, se usucă cu un şervet şi se dau la cuptor încins cu sare, piper, grăsime şi pu­ţină apă, 15 minute.

Separat se face rintaş cu 50 g ulei, 3/4 lingură făină, zarzavatul din marinată, apoi se stinge cu supă, bulion, vin, sare, piper, puţin zahăr şi cimbru şi se fierbe 15 minute. Se strecoară peste raţele tă­iate sferturi şi se mai fierb împreună 35 minute.

Pe parcurs se spune ar­pagicul sotat cu ciupercile tăiate felii groase. Se serveşte în platou adînc sau legumieră.

Separat se servesc găluştele de cartofi cu pesmet prăjit în grăsime cartofi fierţi daţi prin sită, amestecaţi cu 1 /2 lingură făină şi 2 ouă, se fac găluştele, se fierb în apa clocotită cu sare, 10 minute, se stre­coară şi se dau prin pesmet prăjit în grăsime.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.