Raţă cu salată de caise şi rucola

Printeaza

Rata cu salata de caise si rucola din: piept de rata, caise, castravete, salata, rucola, ardie iute, zahar brun, sos de soia, suc de lime si salota.

 

Ingrediente:

  • 2 piepti de rata (a cate 250 g fiecare)
  • 4 caise mari sau 6 mai mici
  • 1/2 de castravete
  • 2 capatani mici de salata
  • 50 g de rucola

pentru dressing:

  • 1 sau 2 ardei iuti rosii (in functie de cat de picant vrei sa iasa)
  • 1 lingura de zahar brun
  • 1 lingura sos de soia
  • 3 linguri suc de lime sau de lamaie
  • 1 salota, tocata marunt

 

Mod de preparare:

Se crestează pielea de pe piepţii de raţă în linii oblice, apropiate între ele. Se tamponează cu un prosop de bucătărie, apoi se presară cu sare şi piper.

Se aşază carnea într-o tigaie cu pielea în jos, apoi se încălzeşte încet până când începe să se topească grăsimea.

Se dă focul mai tare şi se prăjeşte 15 minute, scurgând grăsimea pe măsură ce se topeşte. Se întoarce pe partea cealaltă, se mai lasă 5-10 minute pe foc, în funcţie de cât de bine făcută o preferi.

Se scoate din tigaie şi se lasă deoparte pe un tocător acoperit cu prosoape de hârtie.

Se curăţă caisele de sâmburi, apoi se taie în felii groase. Se taie castravetele în felii pe diagonală. Se separă frunzele de salată şi se împart în patru boluri, apoi se presară rucola deasupra.

Se taie ardeii iuţi în jumătăţi, se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe, apoi se amestecă cu restul de igrediente pentru dressing.

Se taie piepţii de raţă în felii subţiri care se împart apoi între cele patru boluri, alături de castravete şi caise. Se stropeşte totul cu dressing şi se serveşte.

Raţă cu salată de caise şi rucola

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.