Rata rumenita cu sos de taitei

Printeaza

O reteta delicioasa de rata rumenita cu sos de taitei din: rata, ulei, ceapa verde, fasole verde, morcovi, bulbi de salata, usturoi, ghimbir, ardei iute, amidon, supa, sos hoisin, taitei cu ou, cajun si ulei de susan.

Ingrediente:Rata rumenita cu sos de taitei

  • 1 rata de 1,2 kg
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri ceapa verde, tocata
  • 250 g fasole verde, taiata segmente
  • 2 morcovi, taiati betisoare
  • 3 bulbi salata chinezeasca bok choi
  • 4 catei de usturoi, tocati
  • 25 g ghimbir, razuit
  • 1 ardei iute, taiat felii
  • 1 lingura amidon
  • 300 ml supa limpede de pui sau de legume
  • 200 ml sos hoisin
  • 600 g taitei cu ou
  • 100 g cajun, rumenit si tocat
  • 2 linguri ulei de susan

 

Mod de preparare:

Rumeneşte rata la cuptor, din ajun, circa 1 oră şi 30 de minute. Încinge uleiul şi perpeleşte legumele, amestecând continuu câteva minute.

Adauga usturoiul, ghimbirul şi ardeiul iute şi prăjeşte câteva minute. Dizolvă amidonul cu puţină supă rece şi apoi adaugă-l impreuna cu sosul hoisin in restul de supa. Adauga taiteii, fierti dinainte si scursi de lichid, si continua sa tii pe foc 1 minut.

Adauga supa cu amidonul si fierbe cateva minute pentru ca sa se ingroasa. Taie carnea fasii. Portioneaza taiteii si legumele in boluri si asaza deasupra carne, presara caju si stropeste cu ulei de susan incalzit.

Rata rumenita cu sos de taitei

Rata rumenita cu sos de taitei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.