Rata cu portocale si vin rosu

Printeaza

Rata cu portocale si vin rosu din: carne de rata, vin, portocale, orez, zahar, unt, scortisoara.

Ingrediente:Rata cu portocale si vin rosu

  • 1,750 kg carne de raţă
  • 6 portocale mari
  • 50 g de zahăr
  • 1 pahar cu vin roşu
  • 200 g orez
  • 200 g unt
  • sare
  • 1 bucată de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Pregătiţi raţa, spălaţi-o foarte bine, apoi puneţi-o întreagă într-o tavă la cuptor fierbinte pentru 20 de minute.

Separat, faceţi un rântaş cu făină dezlegată, nu călită, unt, 20 g zahăr şi stingeţi cu supă ori cu apă.

Scoateţi raţa, în vasul de fierbere pregătiţi un sos cu: sare, vin, o bucată de scorţişoară şi coajă rasă de la un sfert de portocală.

Tăiaţi apoi portocalele ca pentru compot şi puneţi-le peste raţa friptă de pe platou. Mai înainte de această operaţie, puneţi portocalele într-un vas şi fierbeţi-le cu 9 linguri de sos şi 30 g zahăr.

Zeama rămasă de la portocale mai fierbeţi-o la foc domol, cu sosul, alte 10 minute. Garnisiţi friptura cu pilaf, iar sosul din tavă aduceţi-l separat în sosieră, după ce l-aţi strecurat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.