Rata pe varza

Printeaza

Rata pe varza

Ingrediente:Rata pe varza

  • 1 rată mare
  • 2 căpăţîni de varză acra
  • 2 linguri untură
  • 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion de roşii)
  • 1 ardei gras
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Curăţăm şi spălăm bine raţa, apoi o frecăm cu sare şi o aşezăm într-o cratiţă sau într-o tavă, adăugăm grăsime şi dăm la cuptor. După ce începe să se rume­nească pe toate părţile,, stropim din cînd în cînd cu grăsimea din tavă. Tăiem var­za mărunt.

Cînd raţa s-a rumenit, dar nu s-a fript de tot, punem în tavă varza stoarsă de zeama ei şi călită puţin în gră­sime. înfundăm pasărea în varză, întorcînd-o cu furculiţa.

Adăugăm roşii sau bulion de roşii, ardei gras crestat, piper boabe şi dăm la cuptor să se frigă cît trebuie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.