Rata pe varza
PrinteazaRata pe varza
- 1 rată mare
- 2 căpăţîni de varză acra
- 2 linguri untură
- 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion de roşii)
- 1 ardei gras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţăm şi spălăm bine raţa, apoi o frecăm cu sare şi o aşezăm într-o cratiţă sau într-o tavă, adăugăm grăsime şi dăm la cuptor. După ce începe să se rumenească pe toate părţile,, stropim din cînd în cînd cu grăsimea din tavă. Tăiem varza mărunt.
Cînd raţa s-a rumenit, dar nu s-a fript de tot, punem în tavă varza stoarsă de zeama ei şi călită puţin în grăsime. înfundăm pasărea în varză, întorcînd-o cu furculiţa.
Adăugăm roşii sau bulion de roşii, ardei gras crestat, piper boabe şi dăm la cuptor să se frigă cît trebuie.
Pofta buna!