Rata inabusita in sos picant cu garnitura de cartofi ducesa si pere cu jeleu de coacaze

Printeaza

 Rata inabusita in sos picant cu garnitura de cartofi ducesa si pere cu jeleu de coacaze

Ingrediente:Rata inabusita in sos picant cu garnitura de cartofi ducesa si pere cu jeleu de coacaze

  • 1 raţă de circa 1,750 kg
  • sare
  • piper
  • 40 g zahăr
  • 50 g jeleu de coacăze
  • 150 g unt
  • 300 g cartofi
  • 2 ouă
  • 1 lingură făina
  • 2 linguri sos brun
  • 1/3 l supă
  • 100 g zarzavat
  • 1 pahar vin roşu
  • 5 cuişoare
  • 6 pere
  • 12 crutoane

 

Mod de preparare:

Se frige înăbuşit raţa (circa 1 1/2oră) cu sare, piper, 40 g unt, zarzavat tăiat şi puţină apă. Cînd este gata se scoate raţa şi se elimină şi sternul se mai pune în sos făina şi zahărul prăjite, cuişoare, sos brun, supă şi se fierb 15 minute.

Se strecoară şi se pune vin roşu între timp se curăţă perele, se taie în două şi se fierb cu apă. Dacă sint pergamute se pun direct într-o tavă unsă cu unt, se presară cu zahăr şi se dau la cuptor 10-15 minute.

Se tran­şează raţa, se aşază pe platou garnisită cu cartofii ducesa şi perele aşezate frumos pe crutoane (în gaura din care au fost scoase seminţele se pune cite puţin jeleu).

Sosul se serveşte separat la sosieră şi se pune puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna rata in sos picant. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.