Rata in aspic cu garnitura de oua cu mus de ficat

Printeaza

Rata in aspic cu garnitura de oua cu mus de ficat

Ingrediente:Rata in aspic cu garnitura de oua cu mus de ficat

  • 1 raţă 1,750 kg
  • 7 joi gelatină
  • sare
  • piper
  • 1 ceapa
  • 1/2 ţelină
  • 5 căţei usturoi
  • 1/2 pahar vin
  • cimbru
  • 1 ouă
  • 2 albuşe
  • 200 g ficat
  • unt

 

Mod de preparare:

Se fierbe raţa cu sare, ceapă, ţelină, cimbru şi cîteva boabe de piper. Cînd este fiartă se dă la rece. Zeama se limpezeşte cu albuş, se pune gelatina şi vinul şi se dă la foc.

Cînd începe să fiarbă, se lasă la foc mic 5 minute şi apoi se strecoară prin tifon. Raţa se tranşează  şi se pune într-un platou adinc. împrejur se pun jumătăţi de ou fiert pe care se pune mus de ficat (ficatul sotat şi dat prin sită), amestecat cu sare, piper şi 80 g unt proaspăt.

Cînd aspicul este răcit, se pune puţin mujdei şi cînd a început să gelatineze se toarnă peste ouă şi peste raţă. Se pune la frigider pină sint bine gelatinate.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Vreau si eu sa mananc rata in aspic. M-ati facut curioasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.