Rată cu varză roşie

Printeaza

Rată cu varză roşie din: pulpe de rata, varza rosie, ceapa, morcov, seminte de chimen, boabe de ienibahar, miere, untura de rata, sare, piper.

Ingrediente:Rata_cu_varza_rosie

  • 600 g piept sau pulpe de rata
  • 1,5 kg varza rosie
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 1 lingurita seminte de chimen
  • 4-5 boabe de ienibahar
  • 1 lingura miere
  • 150 g untura de rata
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curăţati carnea de pieliţe, spălaţi-o, scurgeţi-o de apă şi ştergeţi-o cu şerveţele absorbante. Presăraţi-o cu sare şi piper şi prăjiţi-o în 50 g untură, la foc mic, până când se pătrunde bine şi se rumeneşte fru­mos pe toate părţile.

Tocaţi fideluţă varza, apoi frecaţi-o cu o lingură de sare grunjoasă şi stoarceti-o bine de zeama pe care o lasă. Tocaţi mărunt ceapa şi daţi pe răzătoarea mare morcovul. Topiţi într-o cratiţă untura rămasă şi căliţi la foc mic ceapa şi morcovul.

După 3-4 minute adăugaţi varza tocată şi amestecaţi bine. Puneţi în cratiţă seminţele de chimen, enibaharul şi mierea. Căliţi varza 15-20 de minute, ameste­când din când în când, apoi adăugaţi vinul şi potriviţi de sare şi piper.

După 10 minute, puneţi carnea prăjită, supa de legume, amestecaţi şi puneţi cratiţa la cuptor pentru circa 60-70 de minute, la foc mic.

Rată cu varză roşie

Rata_cu_varza_rosie

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.