Rata cu sos de portocale rosii

Printeaza

Rata cu sos de portocale rosii din: rata, sare, piper, portocale rosii, zahar pudra, otet de vin, supa de pui si unt.

Ingrediente:Rata_cu_sos_de_portocale_rosii

  • 1 raţă de 2 kg, fără gât şi organe
  • sare şi piper negru măcinat

Pentru sos:

  • 4 portocale roşii
  • 30 g zahăr pudră
  • 2 linguri cu oţet de vin
  • 150 ml supă de pui
  • 30 g unt
  • sare şi piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 220°C. Freacă pielea raţei cu sare şi piper. Pune raţa într-o tavă, toarnă puţină apă şi coace-o în centrul cuptorului 30 minute, apoi micşorează temperatura la 180°C şi mai coace 1 oră şi jumătate.

Pentru sos: rade coaja unei portocale şi las-o deoparte. Stoarce sucul de la toate portocalele (ar trebui să obţii 200-250 ml) şi lasă-l deoparte. Incinge o tigaie pe foc, topeşte zahărul şi apoi adaugă oţetul. Amestecă până se dizolvă. Toarnă sucul de portocale şi lasă să fiarbă până se reduce la jumătate. Adaugă supa şi fierbe până se reduce la jumătate, apoi adaugă coaja de portocală. Amestecă cu untul şi asezonează.

Serveşte friptura stropită cu sos, cu garnitură de cartofi sau legume verzi.

 

Rata cu sos de portocale rosii

Rata_cu_sos_de_portocale_rosii

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.