Rata cu sos de coacaze

Printeaza

Rata cu sos de coacaze din: rata, visinata, vin dulce alb, unt, boia dulce, miere, sare, coacaze, zahar, vin alb sec, zeama de lamaie.

Ingrediente:Rata_cu_sos_de_coacaze

  • 1 rata tanara
  • 1 paharel visinata
  • 250 ml vin dulce alb sau rosu
  • 2 linguri unt
  • 2 lingurti untura
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1 lingura miere
  • sare

pentru sos:

  • 200 g coacaze
  • 5 linguri zahar
  • 1 lingura miere
  • 1 lingura unt
  • 100 ml vin alb sec
  • zeama de lamaie

 

Mod de preparare:

Speli şi pârleşti raţa, apoi o freci cu puţină sare, boia şi o ungi cu untul topit.

O păstrezi 1 oră în frigider. Intre timp, speli coacăzele, le cureţi de codiţe şi le presari cu zahărul.

Prăjeşti raţa în untură încinsă, până se rumeneşte frumos pe toate părţile.

O scoţi într-un castron şi o ungi cu vinul amestecat cu vişinata. Nu arunci nici grăsimea, nici vinul.

Aşezi pasărea într-o tavă, o ungi cu puţină miere, apoi torni în tavă grăsimea şi vinul.

Coci raţa 1 oră, la foc mic, stropind-o periodic cu sos din tavă.

Fierbi coacăzele, zeama lăsată şi untul topit, amestecând până se îngroaşă sosul.

Adaugi vinul, mierea şi zeama de lămâie şi stropeşti carnea cu sosul de fructe.

Rata cu sos de coacaze

Rata_cu_sos_de_coacaze

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.