Rata cu rozmarin si garnitura de orez

Printeaza

Rata cu rozmarin si garnitura de orezRata cu rozmarin si garnitura de orez

Ingrediente:

  • 3 piepti de rata
  • 3 ramuri mari de rozmarin
  • 1 lingura rasa de grasime de gasca
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Taie grasimea pieptului de rata cu un cutit bine ascutit. Taie pieptul in doua, pe lungime, dar fara sa separi cele doua parti componente.

Pune o crenguta de rozmarin inauntrul pieptului si apoi ruleaza-l usor in interior. Ca sa stea rulat pieptul infige o scobitoare de lemn. Pune la incalzit grasimea de gasca intr-o tigaie.

Prajeste pieptii de rata pana devin aurii. Micsoreaza apoi flacara, sareaza si pipereaza si continua coacerea inca 15 -20 de minute, avand grija sa le intorci mereu de pe o parte pe alta. Serveste imediat cu garnitura de orez cu rosii.

Garnitura de orez cu rosii se pregateste ca orice pilaf, dar cu foarte putina grasime. Daca vrei ca acest fel de man­care sa fie mai dietetic, poti inlocui pieptul de rata cu piept de gaina.

 

Rata cu rozmarin si garnitura de orez

Rata cu rozmarin si garnitura de orez.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.