Rata cu portocale si vermut

Printeaza

Rata cu portocale si vermut din: rata, portocale, unt, vermut, sare.

Ingrediente:Rata cu portocale si vermut

  • 1 raţă
  • 2 portocale
  • 60 g unt
  • 1 pa­har vermut
  • sare

 

 

 

Mod de preparare:

Se umple raţa cu feliile de la o portocală (fără sâmburi). Se dă cu sare, se unge cu unt, se pune în tavă şi se bagă la cuptor. Separat, se curăţă cealaltă portocală de coajă şi se taie în bucăţi mai mici.

Când raţa începe să se rumenească, se pun bucăţile de portocală în tavă şi, din când în când, se unge raţa cu zeama care se lasă.

Cu 15 minute înainte de a o scoate din cuptor, se stropeşte raţa cu vermut. Se scoate raţa, se taie bucăţi şi se pune pe un platou. Se pun feliile de portocală de jur împrejurul raţei şi se toarnă

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.