Rata cu piureu de legume

Printeaza

Rata cu piureu de legume din: carne de rata, telina, morcovi, pastarnac, ceapa, gulie, usturoi, vin alb, lapte, unt, ulei, sare, piper, dafin.

Ingrediente:Rata cu piureu de legume

  • 800 g carne de rata
  • 1 telina mai mare
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac mai mare
  • 1 gulie
  • 2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 100 ml vin alb
  • 4 linguri lapte
  • 3 linguri unt
  • 6 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • dafin

 

Mod de preparare:

Spalati carnea, scurgeţi-o de apă, condimentaţi-o şi puneţi-o la prăjit într-o tavă cu ulei, dafin, vin şi puţină apă, la cuptor.

Curăţaţi zarzavaturile, tăiaţi-le în bucăţi mai mari şi fierbeţi-le în apă cu sare.

Scurgeţi-le şi mărunţiţi-le cu un blender, adăugaţi untul şi laptele şi faceţi un piure omogen.

Serviţi carnea prăjită cu piureul de legume în care aţi adăugat ustu­roiul pisat.

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Rata cu piure de telina

Rata cu piure de telina

Rata cu piure de telina din: piept de rata afumat, telina, broccoli, sparanghel, fructe de padure, miere, smantana, cartofi, telina, unt, sare si piper.   Ingrediente: 350 g piept de raţă afumat 150 g ţelină 100 g broccoli 60 g sparanghel 150 g piersică 100 g fructe de pădure 20 ml miere 50 ml smântână […]

 

retete

Piept de rata cu piure de morcovi si sos

Piept de rata cu piure de morcovi si sos din: morcovi, unt, sare, piper alb, piept de rata, sare de mare, afine, zmeura, coacaze negre, mure. Ingrediente: 250 g morcovi 15 g unt sare piper alb ghimbir 250 g piept de rata sare de mare piper proaspat rasnit afine, zmeura, coacaze negre, mure.     […]

 

 

Boboc de raţă pe varză

Rata cu garnitura de gulii si capere

Rata cu garnitura de gutui si capere din: rata, gulii, supa, marar, zeama de lamaie, unt, otet, boabe de capere, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 1 raţă 6-7 gulii 1 cană supă 1 lingură mărar tocat 1 lingură zeamă de lămâie 2 linguri unt 1 lingură oţet câteva boabe de capere 2-3 căţei usturoi sare şi piper Mod […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.