Rata cu pachetele de varza

Printeaza

Rata cu pachetele de varza din: piept de rata, pulpe de rata, sare, piper, varza, sunca afumata, smantana, nucsoara, vin rosu sec, sos pentru friptura de pasare si amidon.

Ingrediente:Rata_cu_pachetele_de_varza

  • 1 piept de rata si 2 pulpe
  • sare
  • piper
  • 700 g varza
  • 50 g sunca afumata, taiata cubulete
  • 400 ml smantana
  • nucsoara rasa
  • 250 ml vin rosu sec
  • 400 ml sos pentru friptura de pasare
  • 2 linguri amidon

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 180°C. Intr-un vas termorezistent, prăjit carnea, săraţi-o şi piperaţi-o – aveţi grijă ca pieptul să fie cu partea cu piele în jos. Apoi, întoarceţi-o şi prăjiţi-o alte 2 minute, iar la final, daţi-o la cuptor 35 – 40 de minute. Pregătiţi varza şi puneţi deoparte 4 foi mari.

Tăiaţi restul fâşii, opăriţi-o cu apă cu sare, turnaţi apă rece şi lăsaţi varza să se scurgă. Căliţi şunca, apoi adăugaţi varza tăiată. Turnaţi smântână şi fierbeţi-o cea 5 minute. Condimentaţi-o cu sare, piper şi nucşoară. Luaţi câte 1 lingură din acest amestec şi aşezaţi-l pe fiecare foaie de varză, apoi înfăşuraţi-le şi păstraţi-le calde.

Fierbeţi vinul cu sosul. Adăugaţi amidonul şi condimentaţi. Serviţi sosul alături de carnea de raţă şi de pacheţelele de varză.

Rata cu pachetele de varza

Rata_cu_pachetele_de_varza

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Interesant!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.