Rata cu migdale si portocale

Printeaza

Rata cu migdale si portocale din: rata, lamaie, mandarine, migdale, vin alb, coniac, zahar, unt.

Ingrediente:Rata_cu_migdale_si_portocale

  • 1 raţă de aproximativ 2 kg
  • 1 lămâie
  • 8 mandarine
  • 50 g migdale
  • 50 ml vin alb
  • 2 linguri coniac
  • 1 lingura zahăr
  • 1 lingura unt

 

Mod de preparare:

Raţa se curăţă, se spală şi se tapetează cu un şervet absorbant să se usuce.

Se dă cu un praf de sare peste tot, se stropeşte cu zeama de lămâie şi zeama de la 3-4 portocale.

Se pune într-un castron şi se lasă la rece 2-3 ore. Se acoperă şi se întoarce de câteva ori. Cuptorul se încălzeşte.

Se alege un vas potrivit pentru copt şi se unge cu unt. Se aşază raţa cu pieptul în jos, se unge cu unt şi se stropeşte cu vin îndoit cu apă.

Se aco­peră cu o folie din aluminiu şi se pune în cuptorul bine încins, la foc potrivit, aproximativ o oră.

Între timp, se curăţă şi celelalte portocale. Se scoate tava din cuptor, se lasă câteva minute să se răcească şi se scoate folia.

Se întoarce raţa cu pieptul în sus, se stropeşte cu sosul din tavă şi se mai coace jumătate de oră.

Se presară cu zahăr, se stropeşte cu coniac şi se mai coace 20-25 de minute.

Cu 5 minute înainte de a fi gata, se adaugă migdalele şi portocalele.

După ce se scoate din cuptor, se acoperă din nou cu o folie din aluminiu şi se mai lasă deopar­te jumătate de oră.

Rata cu migdale si portocale

Rata_cu_migdale_si_portocale

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Vreau si eu din rata asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.