Rată cu măsline

Printeaza

Rată cu măsline

Ingrediente:Rată cu măsline

  • 1 kg raţă
  • 50 g făină
  • 150 g ulei
  • 1/2 lămaie
  • 1 foaie de dafin
  • 150 g măsline
  • 100 g bulion
  • 100 g vin
  • 1/2 fir cimbru
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală bine raţa, se scot intestinele, se sărează şi se pune în tavă. Se dă la cuptor, pînă se rumeneşte.

Se taie apoi în bucăţi care se pun într-o cratiţă, se toarnă deasupra sos tomat şi se lasă să fiarbă.

Sosul se prepară în mod obişnuit din restul ingredientelor menţionate mai sus.

Cînd carnea este fiartă, se adaugă măsline opărite şi felii de lămîie, fără a mai fierbe din nou împreună.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.