Rata cu masline si suc de rosii

Printeaza

Rata cu masline si suc de rosii din: rata, ceapa, ulei, faina, vin alb, foaie de dafin, boabe de piper, lamaie, suc de rosii, masline.

Ingrediente:Rata cu masline si suc de rosii

  • 1 rata
  • 2 cepe
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 lingurita faina
  • 1/2 pahar cu vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • 3-4 boabe de piper
  • 2-3 felii de lamaie curatata
  • 1/2 pahar cu suc de rosii
  • 15 masline

Mod de preparare:

Tai carnea in bucati, iar ceapa o tai in solzi si o pui cu uleiul pe foc sa se caleasca la foc mic. Inabusi carnea separat. Apoi pui ceapa peste carne, torni putina apa si lasi sa fiarba descoperit. Pui si sucul de rosii. Cand este aproape fiarta carnea, pui maslinele, vinul si lamaia.

Lasi sa fiarba mai departe pana cand carnea este bine fiarta. Apoi pui 1/2 lingurita faina diluata cu apa, foaia de dafin si boabele de piper. Nu lasi sa scada prea mult. Servesti rata rece.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O mancare delicioasa rata cu legume

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.