Rata cu ghimbir

Printeaza

Rata cu ghimbir  din: sos de soia, apa, ghimbir, sare, piper, ierburi aromate, piept de rata cu grasime si suc de rosii.

Ingrediente:Rata_cu_ghimbir

sos marinata:

  • sos de soia
  • 500 g apa
  • un ghimbir proaspat
  • sare
  • piper
  • ierburi aromate dupa gust

ingrediente friptura:

  • piept de rata cu grasime
  • ierburi aromate
  • sare
  • piper
  • suc de rosii

 

Mod de preparare:

Intr-un bol de dimensiuni mari, puneţi apa, sosul de soia, ghimbirul proaspăt tăiat felii, sare, piper, ierburi aromate.

Tăiaţi pieptul de raţă în felii groase pe care le plasaţi în apă.

Puneţi-l la frigider timp de o noapte. A doua zi, luaţi feliile de raţă şi condimen­taţi după gust.

Incălziţi grătarul şi apoi îl ştergeţi cu grăsime de rată.

Apoi se pun feliile de carne pe grătar şi le ţineţi puţin, cât carnea îşi schimbă aspectul.

Se pun şi feliile de ghimbir pe grătar timp de câteva secunde. Apa în care ati făcut marinată se fierbe timp de 3-5 minute.

Apoi se ia o cantitate mică şi se pune în tigaie. Adăugaţi suc de roşii, condimente după gust şi menţineţi pe foc până când se îngroaşă sosul.

Pe un platou, se plasează feliile de carne, feliile de ghimbir şi se adaugă o cantitate mică de sos.

Rata cu ghimbir

Rata_cu_ghimbir

Pofta buna!

 

 

 

Carne Rata

Friptură de Rață cu Rozmarin și Usturoi

Friptură de Rață cu Rozmarin și Usturoi din: piept de rata, usturoi, rozmarin, ulei, garnitura de legume. Descoperă o rețetă care transformă carnea de rață într-un festin culinar. Această combinație clasică de arome aduce în prim plan gustul bogat al cărnii de rață, îmbogățit cu parfumul inconfundabil al rozmarinului și picanteria subtilă a usturoiului. Fie […]

Carne Rata

Piept de Rață cu Sos de Ciocolată Neagră și Portocale

Piept de Rață cu Sos de Ciocolată Neagră și Portocale din: piept de rata, sare, piper, ciocolata neagra, suc de portocale, coaja de portocala, lichior de portocale, miere, sare, piper. Aceasta reteta reprezintă o îmbinare spectaculoasă de arome, unde dulceața ciocolatei negre și aciditatea portocalelor complimentează subtil gustul bogat al cărnii de rață. Este o […]

Bame la Grătar cu Sos Tahini

Bame la Grătar cu Sos Tahini din: bame, ulei de masline, paprika afumata, sare, piper, tahini, apa, zeama de lamaie, usturoi, sare, miere. Această combinație îmbină perfect textura unică a bamelor marinate și gătite la perfecțiune pe grătar, cu cremozitatea și bogăția de gust a sosului tahini. Este un fel de mâncare ideal pentru o […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.