Rata cu fasole boabe cu garnitura de vinete prajite si foitaj

Printeaza

Rata cu fasole boabe cu garnitura de vinete prajite si foitaj

Ingrediente:Rata cu fasole boabe cu garnitura de vinete prajite si foitaj

  • 1 raţă de circa 1,750 kg
  • 400 g fasole uscată cu bobul mare
  • 2 cepe
  • 100 g zarzavat
  • sare
  • piper
  • dafin
  • 1 lingură bulion
  • 200 g ulei sau untură
  • 60 g cos­tiţă afumată
  • 2 vinete potrivite
  • 2 linguri făină
  • 1 pahar vin roşu

 

Mod de preparare:

Se frige raţa înăbuşită (circa 1 1/2 oră) cu sare, piper, ulei, puţină apă, zarzavat tăiat şi 1 ceapă tocată. Cînd este gata, se scoate şi se face sosul în care se mai pune 1/2 lingură făină prăjită, supă şi vin.

Se fierbe 15 minute şi se strecoară. între timp se fierbe 10 minute fasolea (care a stat în apă 4-5 ore), se strecoară şi se fierbe din nou circa 11/2 oră.

Se sotează 1 ceapă tocată cu ulei şi se amestecă cu fasolea scăzută şi se mai pune sare, dafin, piper şi bulionul şi se mai fierbe puţin. între timp se coace o tartă ovală din foitaj sau aluat fraged se pune tarta pe platou şi se umple cu fasole.

Raţa tranşată (tăiată) se pune pe fasole iar împrejur rondele de vinete pră­jite.

Sosul se serveşte fierbinte la sosieră şi se dă puţin pe friptură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.