Rata cu bame si ceapa caramelizata

Printeaza

O reteta de rata cu bame si ceapa caramelizata din: piept de rata, bame, ceapa, zahar, usturoi, ulei, sare si piper.

Bamele sunt bogate în nutrienți și fibre alimentare. Acestea conțin vitaminele A, C și K, precum și minerale importante precum fierul, calciul și potasiul. De asemenea, conțin antioxidanți care pot ajuta la protejarea celulelor de stresul oxidativ. Consumul de bame poate susține sănătatea oculară, sistemul imunitar și poate contribui la menținerea sănătății oaselor.

Există mai multe soiuri de bame disponibile, inclusiv cele cu bob rotund și cele cu bob plat. Cele mai comune soiuri includ bamele verzi clasice și bamele galbene. Bamele galbene au un gust dulce și pot fi mai puțin fibroase decât cele verzi.

 

Ingrediente:

  • 800 g piept de rata
  • 600 g bame
  • 2 cepe mari
  • 1 lingura zahar
  • 2 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi pieptul de raţă, scurgeţi-l şi ştergeţi-l cu şerveţele.

Presăraţi-l cu sare şi piper, apoi puneţi-l într-o tigaie, la foc mic, cu partea cu piele în jos.

Prăjiti pieptul de raţă până când se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe toate părţile.

Curăţaţi bârnele, spălaţi-le şi puneţi-le la fiert în 2 litri de apă cu 1 lingură sare.

Fierbeţi-le 30 de minute, apoi scurgeti-le de apa în care au fiert şi clătiţi-le cu multă apă rece.

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi julienne ceapa, presărati-o cu zahăr, sare şi piper şi că- liţi-o în ulei până când se caramelizează.

Puneţi bârnele peste ceapa carameliza­tă, potriviţi de sare şi piper şi căliţi-le împreună cu ceapa încă 10-15 minute.

Spre final, puneţi usturoiul tocat şi luaţi tigaia de pe foc. Serviţi carnea, tăiată în feliuţe, alături de bame şi ceapă caramelizată.

Rata cu bame si ceapa caramelizata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.