Rasol glasat in vin rosu

Printeaza

Rasol glasat in vin rosu din: rasol de porc, ceapa, usturoi, dafin, vin, ulei, mustar, ketchup, miere, sare, piper.

Ingrediente:

  • 4 felii de rasol de porc
  • 1 ceapă
  • 2-3 căţei de usturoi
  • sare
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin cimbru
  • 200 ml vin roşu
  • ulei sau untură pentru glazură
  • 5 linguri muştar
  • 5 linguri ketchup
  • 1 lingură miere

 

Mod de preparare:

Se crestează şoricui de pe feliile de rasol, apoi se rumenesc în untură fierbinte pe ambele părţi. Se scot pe farfurie, iar în grăsimea rămasă se înăbuşe ceapa mărunţită, se adaugă apă, apoi se toarnă în oala sub presiune.

Se adaugă rasolul, usturoiul pisat, sare, boabele de piper, foile de dafin şi se fierbe 50 de minute. Se amesteca ingredientele pentru glazură.

Se scoate rasolul, se puneîntr-o tavă şi se glasează pe ambele părţi, se presară cu cimbru şi se toarnă vinul peste acesta. Se introduce în cuptor pentru 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.