Rasol fiert in zeama de varza

Printeaza

Rasol fiert in zeama de varza

Rasol fiert in zeama de varza

Ingrediente:

  • 1/2 căpăţână de porc (poate fi şi afumată)
  • 2 căni zeamă de varză strecurată (poate fi zeamă de murături)
  • 3 frunze de dafin
  • 1 linguriţă boabe piper
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 crenguţă tarhon
  • sare

Mod de preparare:

Căpăţână se fierbe pe jumătate (se sărează după spumare). Se scurge zeama şi se adaugă peste căpăţână zeama de varză, condimentele şi apă cât să o acopere bine.

Se fierbe până se pătrunde bine grăsimea. Se scoate şi se răceşte. Se serveşte cu muştar sau mujdei de usturoi.

Rasol fiert in zeama de varza

Rasol fiert in zeama de varza

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ingrediente:

    2 rasoale de porc
    6 foi de dafin
    2 linguri boia de ardei dulce
    1 lingura de cimbru
    1 lingura boabe de coriandru
    1 lingura boabe de piper
    10 catei de usturoi
    4 linguri de ulei
    1 lingura rasa de sare
    1 tulpina de telina

    Mod de preparare:

    Incingeti cuptorul la 160 de grade Celsius (temperatura medie).

    Intr-o cratita adanca sau tava cu capac puneti cele doua rasoale de porc, 2 cani de apa, sarea, boabele de coriandru si cele de piper intregi, 1 lingura boia de ardei, 3 foi de dafin, tulpina de telina si 5 catei de usturoi zdrobiti.

    Acoperiti cratita si lasati-o la cuptor 100 de minute, acoperita, la foc mediu. Scoateti carnea din cratita si lasati-o sa se racoreasca.

    Faceti o marinata din ulei, restul de usturoi pisat, boia si frunzele de dafin ramase, si cateva linguri de zeama (racita) in care au fiert rasoalele.

    Turnati marinata peste rasoalele racorite si lasati-o la rece timp de minim o ora inainte de a pune carnea pe gratar.

    Rumeniti la foc mediu rasoalele pe gratar, intorcandu-le des, in special pe partea mai grasa.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.