Rasol din peste oceanic

Printeaza

Rasol din peste oceanic din: peste, morcov, telina, ceapa, patrunjel, marar, unt, oua, lamaie, sare, piper.

Ingrediente:Rasol_din_peste_oceanic

  • 1 kg peşte oceanic
  • 1 morcov
  • 1 felie ţelină
  • 1 ceapă
  • câte 1/2 legătură pătrunjel verde şi mărar
  • 100 g unt
  • sare
  • piper
  • 4 ouă
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele de cap, intestine, coadă şi aripioare înotătoare.

Speli legumele, le tai în felii subţiri, de 4-5 mm şi le pui să fiarbă într-o cratiţă cu apă uşor sărată.

După câteva minute, adaugi în vas peştele tăiat în bucăţi şi laşi să mai fiarbă 15-20 de minute.

Intre timp, pregăteşti sosul. Fierbi ouăle tari, le decojeşti şi le dai pe răzătoarea mică.

Speli verdeaţa şi o tai mărunt. Topeşti la foc mic 50 g unt şi presari ouăle, mărarul, sare şi piper după gust.

Când peştele şi legumele au fiert, le scoţi pe o farfurie şi, cât sunt fierbinţi, pui deasupra felioare de unt şi
torni sosul peste peşte.

Decorezi preparatul cu pătrunjel verde tocat fin şi serveşti rasolul stropit cu zeamă de lămâie.

Rasol din peste oceanic

Rasol_din_peste_oceanic

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate te intereseaza si:

Rasol din peste uscat si afumat

Rasol din peste uscat si afumat

Rasol din peste uscat si afumat din: peste, cartofi, usturoi, sare, ulei. Ingrediente: câteva bucăţi de crăpuşori săraţi, uscaţi şi afumaţi 2-3 cartofi 1 căpăţână de usturoi sare ulei puţin oţet sau suc de lămâie câteva fire de pătrunjel verde   Mod de preparare: Se pune apa să fiarbă, apoi se scufundă câteva secunde peştele […]

Rasol de crap cu hrean

Rasol de peste in aspic

Rasol de peste in aspic din: peste, morcovi, patrunjel, cartofi, dafin, ardei, gelatina, tarhon, verdeata. Ingrediente: 200 g peşte (şalău, ştiucă sau crap) 2 morcovi 2 pă­trunjel 2 cartofi 1 foaie de dafin 1 felie ardei gras 2 foi de gelatină frunze de tarhon verdeaţă   Mod de preparare: Se taie un morcov, un pătrunjel […]

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. A iesit bun rasolul asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.