Rasol de vita picant
PrinteazaRasol de vita picant din: rasol de vita, ceapa, ulei, sunca, boia, sare, piper, ardei iute, vin, zahar, cartofi.
- 600 g rasol
- 2 cepe roşii
- 3 linguri ulei
- 150 g şuncă presată
- 1 linguriţă boia
- sare
- 1 linguriţă piper măcinat
- 1 ardei iute
- 250 ml vin
- 250 g cartofi
- 1 linguriţă zahăr
Mod de preparare:
Carnea se spală, se scurge, apoi se taie cuburi, împreună cu şunca. O ceapă roşie se taie felii, se căleşte în ulei încins, apoi se adaugă bucăţile de carne şi şunca.
Se mai prăjesc împreună 5 minute, se sărează, se piperează, se presară cu boia, se adaugă ardeiul iute şi cartofii tăiaţi cuburi. Se toarnă vinul şi se fierb toate ingredientele înăbuşit, la foc slab, aproximativ 40 de minute.
Intre timp, cealaltă ceapă se curăţă, se taie mărunt, se adaugă la carne şi se mai fierb împreună încă 20 de minute, înainte de servire, se adaugă zahărul şi se amestecă.
Se serveşte cu salată de castraveţi ca garnitură.
Pofta buna!