Rasol de vita picant

Printeaza

Rasol de vita picant din: rasol de vita, ceapa, ulei, sunca, boia, sare, piper, ardei iute, vin, zahar, cartofi.

Ingrediente:Rasol de vita picant

  • 600 g rasol
  • 2 cepe roşii
  • 3 linguri ulei
  • 150 g şuncă presată
  • 1 linguriţă boia
  • sare
  • 1 linguriţă piper măcinat
  • 1 ardei iute
  • 250 ml vin
  • 250 g cartofi
  • 1 linguriţă zahăr

 

Mod de preparare:

Carnea se spală, se scurge, apoi se taie cuburi, împreună cu şunca. O ceapă roşie se taie felii, se căleşte în ulei încins, apoi se adaugă bucăţile de carne şi şunca.

Se mai prăjesc împreună 5 minute, se sărează, se piperează, se presară cu boia, se adaugă ardeiul iute şi cartofii tăiaţi cuburi. Se toarnă vinul şi se fierb toate ingredientele înăbuşit, la foc slab, aproximativ 40 de minute.

Intre timp, cealaltă ceapă se curăţă, se taie mărunt, se adaugă la carne şi se mai fierb împreună încă 20 de minute, înainte de servire, se adaugă zahărul şi se amestecă.

Se serveşte cu salată de castraveţi ca garnitură.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.