Rasol de porc cu varza murata

Printeaza

Rasol de porc cu varza murata din: rasol de porc, ceapa, usturoi, morcov, pasta de tomate, vin, ulei, cimbru, dafin, sare, piper, varza murata, sunca afumata, Emmental.

Ingrediente:Rasol de porc cu varza murata

  • 4 bucăţi de rasol de porc, din faţă
  • 1 ceapă
  • 1/2 căpăţână de usturoi
  • 2 morcovi
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 200 ml vin roşu sec
  • 2 linguri de ulei
  • 3-4 fire de cimbru
  • 2 frunze de dafin
  • sare şi piper negru după gust

Pentru varza murată:

  • 500 g varză murată
  • 200 g şuncă afumată
  • 100 g brânză Emmental
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 fire de cimbru
  • 1 frunză de dafin
  • piper roşu după gust

 

Mod de preparare:

Asezonaţi rasolul de porc cu sare şi piper şi prăjiţi pe toate părţile într-o tigaie, cu ulei. Transferaţi apoi într-o tavă înaltă de friptură.

Prăjiţi în acelaşi ulei ceapa, usturoiul şi morcovii tocaţi grosier. Odată ce s-au înmuiat, puneţi legumele lângă friptură. Adăugaţi cimbrul şi frunzele de dafin, turnaţi o cană de apă şi vinul. Acoperiţi oala şi introduceţi carnea în cuptorul preîncălzit la 100°C timp de zece ore.

Aşezaţi rasolul pe un grătar, deasupra unei tăvi şi mai lăsaţi-l în cuptor de zece minute, la 180°C, până când devine crocant. Treceţi prin sită sosul lăsat de carne în tavă şi degresaţi. Turnaţi sosul într-o cratiţă, adăugaţi pasta de roşii, lăsând la foc mic până când scade.

Tăiaţi baconul în cuburi şi prăjiţi-l în ulei. Adăugaţi varza murată, tăiată fin, şi asezonaţi cu cimbru, dafin, piper negru şi roşu. Lăsaţi la foc mic până când varza s-a înmuiat şi lichidul s-a evaporat complet.

Indepărtaţi tigaia de pe foc, adăugaţi brânza rasă şi amestecati până când se topeşte.

Aşezaţi un pat de varză în farfurie, deasupra o bucată de carne, peste care turnaţi sosul.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.