Rasol de peste in aspic

Printeaza

Rasol de peste in aspic din: peste, morcovi, patrunjel, cartofi, dafin, ardei, gelatina, tarhon, verdeata.

Ingrediente:Rasol de peste in aspic

  • 200 g peşte (şalău, ştiucă sau crap)
  • 2 morcovi
  • 2 pă­trunjel
  • 2 cartofi
  • 1 foaie de dafin
  • 1 felie ardei gras
  • 2 foi de gelatină
  • frunze de tarhon
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Se taie un morcov, un pătrunjel şi un cartof felii şi se fierb împreună cu felia de ardei pînă se înmoaie.

Se adaugă peştele curăţat şi spălat, cu care se lasă să fiarbă 10-15 minute, la un foc încet.

Se scoate din apă cu atenţie peştele fiert, ca să rămînă bu­căţile întregi.

Restul de zarzavat curăţat şi tăiat felii se fierbe împreună cu foaia de dafin şi tarhon în 1/2 l apă, avînd grijă să nu scadă zeama prea mult.

Se strecoară zeama şi se amestecă fierbinte cu gelatina muiată în prealabil in apă rece şi di­zolvată în 2-3 linguri de apă fierbinte.

Se filtrează printr-un tifon curat.

Se toarnă peste peştele fiert şi răcit, aşezat într-un castronel. Se decorează cu felii de morcov fiert, lămaie şi frunze de salată verde sau pătrunjel.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.