Rasol de peşte delicios

Printeaza

Rasol de peşte delicios din: peste, morcov, ceapa, telina, patrunjel, cartofi, sare, piper, patrunjel verde, unt, cateva boabe de piper.

Ingrediente:Retete_1

  • 1 kg peste (crap, cod, merluciu)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 kg cartofi
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • unt (ulei de post)
  • cateva boabe de piper
  • 1-2 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Speli şi cureţi bine peştele, îl porţionezi după nu­mărul de persoane. Pui la fiert zarzavatul curăţat şi tăiat în patru, în apă cu sare, foi de dafin, piper (boabe). Când zarzavatul este deja fiert, adaugi bucăţile de peşte şi laşi să fiarbă timp de minimum 10 minute.

Intre timp, cureţi cartofii, îi tai cubuleţe şi îi aşezi la fiert într-o oală cu puţină sare. Serveşti ra­solul pe un platou, cartofii fierbinţi, aşezaţi de jur-îm-preju peştele fiert deasupra şi garnisit cu pătrunjel verde. Poţi adăuga puţin unt sau ulei de măsline în perioada de post.

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.