Rasol de peste cu smantana si sos cald de hrean

Printeaza

Rasol de peste cu smantana si sos cald de hrean din: fileuri de peşte, unt, smantana, radaini de hrean, faina, otet, foi de dafin, boabe de piper sau de coriandru, sare, lapte.

Ingrediente:Rasol_de_peste_cu_smantana_si_sos_cald_de_hrean

  • 3 fileuri de peşte de circa 200 g fiecare
  • 70 g unt
  • 100 g smântână
  • 3 rădăcini de hrean
  • 50 g făină
  • 1 lingură oţet
  • 2 foi de dafin
  • 5-6 boabe de piper sau de coriandru
  • sare
  • 2-3 linguri lapte

Mod de preparare:

Speli fileurile şi le pui la fiert pentru 20 de minute, la foc mediu, în apă uşor sărată, împreună cu foile de dafin rupte şi cu boa­bele de piper şi de corian­dru.

Topeşti untul într-o cratiţă, la foc mediu. Stingi cu smântână ames­tecată cu făina şi ames­teci energic, la foc mic, pentru aproximativ 20 de minute, până când sosul începe să se îngroaşe. Spre sfârşit, adaugi lapte­le şi sărezi sosul după gust.

Iei vasul de pe foc şi laşi să se mai răcească Cureţi hreanul, îl dai pe răzătoarea fină şi îl ames­teci împreună cu oţetul, apoi încorporezi treptat pasta de hrean în sosul călduţ. Serveşti peştele scurs împreună cu sosul de hrean. Acest sos ase­zonează perfect şi un rasol de vită.

Rasol de peste cu smantana si sos cald de hrean

Rasol_de_peste_cu_smantana_si_sos_cald_de_hrean

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.