Rasol de miel cu tarta de ceapa caramelizata

Printeaza

Rasol de miel cu tarta de ceapa caramelizata din: rasol de miel, ceapa, usturoi, telina, morcovi, supa de vita, vin, pasta de tomate, unt, ulei, patrunjel, salvie, menta, dafin, smantana, oua, unt.

Ingrediente:Rasol de miel cu tarta de ceapa caramelizata

Pentru rasolul de miel:

  • 4 bucăţi de rasol de miel
  • 1 ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 tulpină deţelină
  • 2 morcovi
  • 500 ml supă de vită
  • 200 ml vin roşu
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 50 g unt
  • 4 linguri de ulei de floarea soarelui
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 2-3 fire de salvie
  • 1/2 legătură de mentă proaspătă
  • 2 frunze de dafin
  • 1 linguriţă amestec boabe de piper sare după gust

Pentru tartă:

  • 4 cepe
  • 400 ml smântână lichidă
  • 3 ouă
  • 50 g unt
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • sare şi piper negru după gust

 

Mod de preparare:

Tăiaţi grosier ceapa, usturoiul, ţelina şi morcovii.

Asezonaţi carnea cu sare şi prăjiţi-o în ulei până când s-a format o crustă aurie. Transferaţi-o într-un vas de lut cu capac.

Aşezaţi legumele în tigaie, în sosul lăsat de carne, şi prăjiţi-le până când se caramelizează.

Puneţi pasta de tomate, amestecaţi puţin şi apoi turnaţi vinul. Lăsaţi pe foc până când alcoolul s-a evaporat.

Adăugaţi legumele cu sosul peste carne, la fel şi supa. Adăugaţi pătrunjelul, menta, salvia, frunzele de dafin şi amestecul de boabe de piper. Introduceţi carnea acoperită în cuptorul preîncălzit la 100°C pentru 10 ore.

Indepărtaţi rasolul şi lăsaţi-l deoparte. Treceţi sosul de legume printr-o strecurătoare şi puneţi-l pe foc, într-o cratiţă, până când scade. Luaţi sosul de pe foc şi degresaţi-l. Apoi adăugaţi untul rece.

Aşezaţi rasolul într-o tavă cu grătar şi rumeniţi-l timp de 7-8 minute la 200°C până când formează o crustă aurie crocantă.

Pentru tartă, feliaţi ceapa. Combinaţi uleiul de măsline şi untul într-o cratiţă şi încălziţi. Adăugaţi ceapa feliată şi lăsaţi-o la caramelizat pentru 20-30 de minute la foc mic.

Adăugaţi smântână, asezonaţi cu sare şi piper negru şi lăsaţi să fiarbă la foc mic pentru trei minute. Luaţi-o de pe foc, lăsaţi la răcit şi apoi adăugaţi ouăle bătute.

Turnaţi acest amestec în vasele ramekin. Aşezaţi vasele în tavă şi turnaţi apă fierbinte printre ele. Introduceţi acest bain-marie în cuptorul preîncălzit la 150°C timp de aproximativ 25 de minute, cu grijă să nu fiarbă apa.

Indepărtaţi tartele desprinzând marginile cu ajutorul cuţitului şi răsturnându-le pe rând pe platou. Aşezaţi câte un rasol de miel pe fiecare, apoi serviţi.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.