Rasol de miel cu pasta de curry

Printeaza

Rasol de miel cu pasta de curry din: rasol de miel, ceapa, ghimbir, usturoi, rosii, pasta de curry, garam masala, zahar brun, seminte de rodie, coriandru, iaurt, chutney, muraturi, orez, lipie, ulei, lamaie, chimion, seminte de mustar, turmeric, seminte de ceapa, scortisoara.

 

Ingrediente: Rasol_de_miel_cu_pasta_de_curry

  • 5-6 bucati rasol de miel
  • 3-4 cepe, feliate
  • 100gr de ghimbir proaspat, curatat de coaja si tocat
  • 6 catei de usturoi
  • 2 conserve a cate 400g de rosii tocate
  • 6 linguri pasta de curry
  • 2 linguri de garam masala
  • 4 lingurite de zahar brun
  • cate 1 mana seminte de rodie si frunze de coriandru

Ingrediente pentru servit:

  • iaurt
  • chutney
  • muraturi
  • orez
  • lipie

Ingrediente pentru marinada:

  • 2 linguri pasta de curry
  • 2 linguri ulei de floarea-soarelui
  • zeama de la 1 lamaie
  • cate 2 lingurite de chimion pudra, seminte de mustar, turmeric, seminte de ceapa, scortisoara

 

Mod de preparare:

Cu o zi inainte, amesteca toate ingredientele pentru marinada.

Pune bucatile de miel intr-o tava si freaca-le cu marinada. Acopera-le si tine-le la frigider peste noapte.

Incinge cuptorul la 220°C. Coace mielul 20 de minute, apoi micsoreaza temperatura la 160°C.

Acopera tava strans cu doua bucati de folie de aluminiu, apasandu-le bine pe margini pentru a impiedica aburii si caldura sa iasa, apoi da tava la cuptor alte 3 ore.

Indeparteaza folia de aluminiu si mareste temperatura din cuptor la 180°C.

Presara ceapa in zeama din tava, apoi da-o din nou la cuptor, de data aceasta pentru 30 de minute.

Intre timp, pune ghimbirul, usturoiul, 1 conserva de rosii tocate, pasta de curry, garam masala si zaharul intr-un blender sau robot de bucatarie.

Paseaza ingredientele. Dupa ce ceapa s-a copt timp de 30 de minute, amesteca aceasta pasta cu ceapa si cu zeama din tava, alaturi de cea de-a doua conserva de rosii.

Pune tava din nou la cuptor, pentru ultimele 30 de minute.

Presara peste miel semintele de rodie si coriandrul, apoi serveste mancarea direct din tava, cu iaurt, muraturi, chutney si mult orez sau lipie.

Rasol de miel cu pasta de curry

Rasol_de_miel_cu_pasta_de_curry

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.