Rasol de găină cu hrean

Printeaza

Rasol de găină cu hrean: carne de gaina, ceapa, morcov, radacina de patrunjel, radacina de hrean, sare, smantana.

 

Ingrediente:Retete_RestauranteDeLux.ro_5

  • 1 găină de 1 kg
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • rădăcină de hrean
  • sare
  • smântână

 

Mod de preparare:

Cureţi găina, o speli, o porţionezi şi o pui la fiert, în apă cu puţină sare.

După primul clocot iei spuma, repetând operaţia ori de câte ori aceasta se formea­ză.

Intre timp, cureţi zarzavatul de supă şi ceapa, le speli şi le tai după preferinţă, apoi le adaugi în oală, când găina este fiartă pe jumătate.

Când totul este foarte bine fiert, scoţi bucăţile de car­ne, le pui într-un vas şi le acoperi, să nu se usuce până la servi­re.

Această mâncare, specifică Bucovinei o serveşti cu hrean ras, amestecat cu smântâ­nă.

Din supa rămasă de la fiert carnea şi legumele, poţi face un borş. Pe lângă zarzavatul fiert, adaugi tăiţei şi borş.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean

Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean

 Rasol de gaina cu garnitura de legume si sos de hrean Ingrediente: 1 găină de circa 1,500 kg sare 30 g hrean 200 g morcovi 2 telina 1 ceapă 1 varză 300 g cartofi 50 g costiţă afumată 1 lingură oţet zahăr 50 g unt 1/2 lingură făină   Mod de preparare: Găina se spală […]

retete

Gaina rasol

Gaina rasol  Ingrediente: 1 găină de circa 1 kg 4 l apă zarzavat de supă sare   Mod de preparare: Se alege o găină grasă, se curăţă, se spală şi se pune la fiert în apă fierbinte. Se ia spuma, se sărează şi se adaugă tot zarzavatul ca pentru supă . Trebuie să fiarbă cel […]

Rasol de gaina in sos de hrean

Gaina cu varza de Bruxelles

Gaina cu varza de Bruxelles din: gaina, hrean, morcovi, telina, ceapa, varza, cartofi, costita, otet, unt, faina, zahar, sare. Ingrediente: 1 găină de 1,5 kg sare 50 g hrean ras 200 g morcovi 2 ţeline mijlocii 1 ceapă 1 kg varză de Bruxelles 300 g cartofi 100 g costiţă afumată 1 lin­gură cu oţet 100 g […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.