Rasol cu sos de hrean si sfecla

Printeaza

Rasol cu sos de hrean si sfecla din: carne de vitel, morcovi, telina, patrunjel, ardei gras, ceapa, sare, piper, hrean, sfecla, otet, smantana, zahar sau miere.

Ingrediente:Rasol cu sos de hrean si sfecla

  • 1/2 kg carne de viţel
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • l ardei gras roşu
  • 2 cepe de dimensiune medie
  • sare
  • 1 lingură boabe de piper

Pentru sos:

  • 1 lingură hrean ras
  • 1 sfeclă roşie mică
  • 1 lingură oţet
  • 1 pahar smântâna
  • 1/4 linguriţă zahar sau miere

Mod de preparare:

Speli carnea şi o pui la fiert într-un vas mare, în 3 litri de apă. După ce îndepărtezi spuma care se formează, adaugi în oală boabele de piper şi zarzavaturile curăţate şi spălate, care vor da gust bun cărnii fierte. Laşi carnea să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 2 ore, adăugând sare când carnea s-a mai înmuiat.

Scoţi carnea fiartă, o laşi să se mai răcească şi o tai în felii groase de 1-1 1/2 cm, cu un cuţit bine ascuţit.

In timp ce carnea se află la fiert, speli sfecla şi o pui la copt. Decojeşti sfecla coaptă şi o dai pe răzătoarea fină.

Dizolvi zahărul în oţet. Amesteci hreanul cu oţetul îndulcit, sfecla rasă, smântână şi puţină sare.

Serveşti rasolul cu sosul rece alături. Zeama rămasă de la fierberea cărnii o poţi transforma într-o minunată supă cu găluşte sau cu tăiţei de casă.

 

Rasol cu sos de hrean si sfecla

Rasol cu sos de hrean si sfecla

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.