Rasol cu sos cu rozmarin
PrinteazaRasol cu sos cu rozmarin din: antricot, ceapa, morcov, pastarnac, telina, piper, sare, rozmarin, usturoi, sos.
- 1 kg antricot
- 1 ceapă roşie
- 1 morcov
- 1 păstârnac
- 100 g ţelină
- 1 linguriţă piper boabe
- sare
- 1 linguriţă rozmarin
- 1 căţel de usturoi
- 400 ml sos
Mod de preparare:
Carnea se curăţă de pieliţe, se spală cu apă rece, apoi se pune la fiert într-o oală, în apă rece. Se pune sare după gust.
Când dă în clocot, se îndepărtează spuma, se adaugă zarzavatul curăţat, usturoiul, piperul şi rozmarinul. Se acoperă oala şi se fierbe la foc domol.
Când este fiartă, carnea se scoate din supă, se lasă să se răcească puţin şi se taie felii. Supa se strecoara, zarzavaturile se pasirează şi se omogenizează cu 200 ml de supă.
Feliile de carne se introduc în sosul obţinut şi se lasă pe foc să mai dea câteva clocote. Rasolul se garniseşte cu orez fiert.
Pofta buna!