Rasol cu garnitura de legume

Printeaza

Rasol cu garnitura de legume din: rasol de vaca sau vitel, morcovi, ceapa, telina, varza dulce sau murata, carnat afumat.

Ingrediente:Rasol cu garnitura de legume

  • 1 rasol de vaca sau de vitel
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 telina
  • 1/2 varza dulce sau murata
  • 1 carnat afumat

Mod de preparare:

Se curata rasolul de oasele mai mici, se spala si se pune sa fiarba cu 3-4 l apa rece. Se spumuieste de mai multe ori pana cand carnea e fiarta bine si se desprinde de pe os la capete.

Se curata morcovii, telina si ceapa si se pun in supa. Peste 60 minute se sareaza si se mai lasa 10 minute la foc potrivit, apoi se stinge focul.

Separat se toaca varza fideluta si se pune sa fiarba, acoperita cu putina supa in care se face rasolul. Odata cu varza se pune la fiert si carnatul intreg.

Rasolul se curata de pe os si se pune pe un platou mare, taiat felii potrivit de groase. Se inconjoara cu varza scursa, felii subtiri de carnat, morcovi si telina felii subtiri.

Se serveste cald, cu paine proaspata.

Supa se strecoara si se serveste in cesti mari, cu branza telemea taiata cuburi mici si verdeata tocata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.